Sailfish'e SSH Üzerinden Bağlanma

Sailfish yüklü telefonunuzu Linux'a MTP protokolü üzerinden bağlamakta veya bağladıktan sonra telefonunuz ve bilgisayarınız arasında dosya alışverişi yapmakta sorunlar yaşıyorsanız alternatif yöntemler deneyebilirsiniz.

Bu yöntemlerden biri SSH bağlantısı kullanmak. Bunun için Ayarlar > Geliştirici Araçları bölümünden Geliştirici Kipini etkinleştirmelisiniz, SSH ve root erişimi için bir parola oluşturmalısınız ve WLAN IP adresini bir köşeye not etmelisiniz.


Bundan sonrasında tercihinize bağlı olarak terminalden veya dosya yöneticisinden telefonun disk bölümlerine erişebilirsiniz. Terminal için kullanmanız gereken komut aşağıdakine benzer olacaktır:
ssh nemo@192.168.1.34


SSH bağlantısı ile telefonunuzdaki dosyalar üzerinde bilgisayarınızdaki araçlarla işlem yapabilirsiniz. Eğer telefonunuzdan bilgisayarınıza veya tam tersi şekilde veri aktarımı yapmak isterseniz SCP komutunu ya da dosya yöneticinizi kullanabilirsiniz. Adres satırına şuna benzer bir adres girmelisiniz:

sftp://nemo@192.168.1.34/home/nemo/


Bu iki yöntemin yanında bir de SSH ile USB üzerinden bağlantı yapılabiliyor sanırım ama bu konuda deneme ve araştırma yapmadığım için bir şey söyleyemiyorum. İsterseniz bu yazı için de kaynak olarak kullandığım Connect to Jolla Phone from Linux via USB or ssh forum konusuna bakabilirsiniz.

Yorumlar