Sailfish'te Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır

Sailfish hakkında yazacak epey bir konu var aklımda ama ilgilenmem gereken diğer işler nedeniyle bunları istediğim sıklıkta yazıya dökemiyorum. Şimdilik fırsat buldukça böyle küçük yazılar sadece.

Hepimizin çeşitli durumlarda ekran görüntüsü alması gerekebiliyor, önemli işlem kayıtlarını kaydetmekten hızlıca hatırlatıcı notlar almaya kadar pek çok iş için. Diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi Sailfish'te de kolayca ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ses yükseltme ve ses alçaltma tuşlarına aynı anda basmak sadece:
Ses Yükselt + Ses Alçalt
Bu tuşlara aynı anda bir an için basılı tutup bıraktığınız anda ekran görüntüsü yakalanır ve depolama alanına kaydedilir. Peki kaydettiğiniz ekran görüntüsü nerede? Çektiğiniz ekran görüntülerine doğrudan galeri uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz veya herhangi bir dosya yöneticisi uygulamasıyla /home/nemo/pictures/Screenshots dizinine giderek ekran görüntülerini kullanabilirsiniz.


Eğer iki tuşa basarak bu şekilde ekran görüntüsü almak sizin kitabınıza uymuyorsa Sailfish'in kendi deposundan veya OpenRepos.net'ten kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun bir ekran görüntüsü yakalama uygulaması bulabilirsiniz.

Kaynaklar

Yorumlar