HERE Haritaları, Uygulama Mağazası ve Binlerce Android Uygulaması

Jolla'nın bugün yaptığı basın açıklamasına göre Sailfish işletim sistemi, HERE harita ve konumlandırma teknolojileriyle bütünleşme sağlayarak, geliştiricilerin uygulamalarını Jolla Store'a gönderebilecekleri Jolla Harbour sitesini yayına alarak ve binlerce Android uygulaması sunan Yandex.Store ile işbirliği yaparak önemli bir dönüm noktasını daha geride bıraktı.


HERE yetenekleriyle donatılmış Jolla akıllı telefonlar

Jolla, bir Nokia servisi olan HERE ile konumlandırma hizmetleri ve harita teknolojileri için bir lisans anlaşması yaparak Sailfish kullanıcılarına dünya çapında 190'ın üzerinde ülkeden güncel harita verileri ve lokanta, otel gibi yerlere ait zengin konum bilgileri sağlayacak.


Dünyanın herhangi bir yerinde konumlandırma bilgilerini hızlı ve doğru bir şekilde sağlayan hizmetler tüm mobil harita deneyimi için gereklidir. Ayrıca dünya çapında bir harita ve konumlandırma bilgileri Jolla'yı tam donanımlı bir mobil işletim sistemi olmaya bir adım daha yaklaştırıyor. Haritalar, kullanıcı deneyimini tamamlamak için Jolla'nın ayrılmaz bir parçasıdır.

"Sailfish işletim sisteminde HERE'in lider konumlandırma servislerinin kullanılacak olmasından ve harita uygulamamızın HERE bulut servisleriyle güçlendirilecek olmasından dolayı heyecanlıyız. Bu, müşterilerimize en iyi mobil harita deneyimini sunmamıza yardımcı olacaktır." diyor Jolla yönetim kurulu başkanı Tomi Pienimäki.

Jolla cihazlar için binlerce Android uygulaması Yandex.Store üzerinden erişilebilir olacak

Jolla kullanıcıları en iyi Android uygulamalarını Myriad AG tarafından sağlanan Android çalışma zamanı sayesinde Sailfish işletim sistemi üzerinde tam uyumlu olarak çalışan Yandex.Store'dan kolayca indirebilecek.


Şu anda 17 kategoride 85.000'in üzerinde uygulamaya sahip Yandex.Store, Facebook, Twitter, Foursquare, Skype, Viber ve WeChat gibi sosyal ağ ve iletişim uygulamalarından Angry Birds gibi oyunlara kadar en iyi ve en popüler başlıkları sunuyor. Yandex.Store ayrıca uygulama içinde satın alma fırsatları sağlıyor ve 37 dilde olmak üzere akıllı telefon ve tabletlerde kullanılabiliyor.

"Jolla'nın stratejisi her zaman belli pazarlardaki en saygın servis ortaklarıyla çalışmak ve uzun vadeli stratejik ortaklıklar oluşturmaktır. Avrupa'daki ilk pazarlarımızda kullanmak üzere birkaç Android uygulama mağazası alternatifini analiz ettik. Kısa bir sürede Yandex'in çok rekabetçi olduğunu ve uygulama mağazalarını Sailfish müşterilerinin ihtiyaçları için bizimle birlikte geliştirmeye istekli olduklarını gördük." diyor Tomi Pienimäki.

Geliştiriciler uygulamalarını Jolla Store'a göndermeye başlayabilir

Jolla Store, tüm Sailfish ve Android uygulamalarını kabul ediyor. Geliştiriciler, ücretsiz olarak Sailfish yazılım geliştirme kitini indirebilir ve geliştirdikleri uygulamaları harbour.jolla.com adresindeki Jolla Harbour'a göndermeye başlayabilir.


Jolla Harbour, Sailfish işletim sisteminde en iyi uygulama kalitesi ve kullanıcı deneyimi için geliştiricilere kalite kontrolleri ve yayınlama çözümleri sağlayan özgür ve ücretsiz bir uygulama yayınlama portalıdır. Sailfish Harbour'un hem yerel Sailfish uygulamalarını hem de Android uygulamalarını desteklemek gibi eşsiz bir özelliği vardır ki bu da tüketicilere Jolla akıllı telefonlarında ve Sailfish işletim sisteminde tam anlamıyla bütünleşik bir mağaza deneyimi sunar.

Yorumlar